Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Ελλάδα: Αλληλεγγύη της ΠΣΟ με το Σωματείο και τους εργαζόμενους της Rivulis - Eurodrip

Αποτέλεσμα εικόνας για WORLD FEDERATION OF TRADE UNIONSWORLD FEDERATION OF TRADE UNIONS
Class oriented - uniting - democratic - modern – independent – internationalist!
40, ZAN MOREAS STREET, ATHENS 11745 GREECE TEL. (+30) 2109214417, (+30) 2109236700, FAX (+30) 210 9214517 www.wftucentral.org E-MAILS : info@wftucentral.org, international@wftucentral.org 1 XG
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στο όνομα των περισσότερων από 92 εκατομμυρίων μελών της σε 126 χώρες όλου του κόσμου εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της με τα μέλη της από την Ελλάδα, τους εργαζόμενους και το Σωματείο στην Ισραηλινών συμφερόντων εταιρία Rivulis - Eurodrip. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης προχώρησε σε δύο τρομοκρατικές απολύσεις ταξικών συνδικαλιστών επειδή τόλμησαν να πρωτοστατήσουν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου, και μάλιστα επέλεξε να το κάνει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης που σκοπό έχει να εμποδίσει και να αποτρέψει τους εργαζόμενους από τον οργανωμένο αγώνα, προκειμένου να ανέχονται τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο της επιχείρησης με επακόλουθο τα συχνά εργατικά ατυχήματα. Δεν είναι κρυφό ότι οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους όπως παντού, έτσι και στην Ελλάδα, θέλουν να δουν την τάξη μας να δουλεύει με όρους του 19ου αιώνα προκειμένου να συνεχίζουν απρόσκοπτα το κυνήγι του κέρδους.
Την ίδια στιγμή, η ΠΣΟ καταδικάζει την πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης που εναγκαλίζεται με την κυβέρνηση του Ισραήλ και καλεί Ισραηλινούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα την ώρα που οι εργάτες συνεχίζουν να βλέπουν να καταπατώνται τα εργατικά τους δικαιώματα και να ζουν σα σκλάβοι στον 21ο αιώνα.
Η μεγάλη ταξική οικογένεια της ΠΣΟ επαναδιατυπώνει την αλληλεγγύη της με τους απολυμένους αγωνιστές και εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη με τα δίκαια αιτήματά τους για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Ταυτόχρονα, καλούμε τα αγωνιστικά συνδικάτα όλου του κόσμου να σταθούν στον πλευρό των Eλλήνων συναδέλφων μας.

Η Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου