Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Ανατροπή στην Καρδίτσα: Η χασισοφυτεία - μαμούθ ήταν ...καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης

Η Αστυνομία οφείλει απαντήσεις

πάνω - κάτω έρχονται στην υπόθεση εντοπισμού και εκρίζωσης 10564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου. Ο 44χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση, είπε στον ανακριτή ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.


Ο 44χρονοςείπε στην ανάκριση ότι η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του με τον ίδιο να μην έχει σχέση. Ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στη συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει στελέχη της Αστυνομίας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ. Από την αστυνομία είχε υποστηριχθεί πως ως εκείνη τη στιγμή (μετά την εκρίζωση) «δεν είχε παρουσιαστεί κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο»

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την απελευθέρωση του 44χρονου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τα οποία ίσως πρέπει να πάρει θέση η ίδια η αστυνομία. Ευκολα διαπιστώνονταν αν η καλλιέργεια ήταν νόμιμη ή όχι.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: karditsapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου