Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics)https://www.reader.gr
Ένα αεροσκάφος Boeing 737 με 104 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ έκανε λόγο για έναν «υψηλό αριθμό» θυμάτων: «Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων» δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο της συντριβής.

Τουλάχιστον τρεις επιβάτες του αεροσκάφους επέζησαν της συντριβής αλλά νοσηλέυονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την κουβανική εφημερίδα Γκρανμα.
Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τη σκηνή του δυστυχήματος δείχνουν τα μέλη των πυροσβεστικών δυνάμεων να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Κομμάτια από τον σκελετό του Boeing 737 φαίνονται διάσπαρτα σε όλη την γύρω περιοχή.Αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό νεκρών ή τραυματιών, σύμφωνα με το CNN.
Το αεροσκάφος ανήκε στον στόλο της Cubana de aviacion και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επέβαιναν,σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, 104 επιβάτες

Το ραδιόφωνο Habana Cuba ανέφερε ότι το Boeing 737 εκτελούσε εσωτερική πτήση από την πρωτεύουσα της Κούβας στο Ολγίν, στα ανατολικά του νησιού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο AFP ότι έβλεπαν ένα σύννεφο καπνού κοντά στο αεροδρόμιο.
Συλλογή φωτογραφιών 1 6

Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 6Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media GalleryΣυντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 2Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 3Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 4Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 5Συντριβή αεροσκάφους στην Αβάνα - Τουλάχιστον 100 νεκροί (pics) - Media Gallery 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου