Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

Ανακαλύψτε το «στολίδι» της Λακωνικής Μάνης


Ο Γερολιμένας θα σας συναρπάσει με την αυθεντική ομορφιά του - Δείτε τις φωτογραφίεςΠρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, που συναρπάζει τον επισκέπτη με την αυθεντικότητά του. Αλλά και την τοποθεσία του. Ο λόγος για τον Γερολιμένα, ο οποίος βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τη Σπάρτη.

Είναι γνωστός και ως «Ιερός Λιμένας», καθώς υπήρξε και ορμητήριο των Μανιατών πειρατών. Όσοι τον έχουν επισκεφτεί, συμφωνούν πως πρόκειται για ένα στολίδι, με την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας.

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του Γερολιμένα αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα. Παραδομένος στην «αγκαλιά» ενός προστατευμένου φυσικού όρμου με γαλαζοπράσινα σχεδόν διάφανα νερά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας για ήρεμες και χαλαρές στιγμές.
https://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/6078169/anakalypste-to-stolidi-tis-lakonikis-manis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου