Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Η Κρητικιά που συγκέντρωσε 19.574 μόρια και έγινε δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ!https://www.daynight.gr
Μόλις ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ήδη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό σε ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά ιδρύματα του κόσμου!
Ένα λαμπρό κορίτσι από τα Χανιά, το οποίο μας έχει ξανααπασχολήσει στο παρελθόν με τις διακρίσεις της στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, ετοιμάζει τις αποσκευές της για σπουδές στις ΗΠΑ λίγες ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων.
Η 18χρονη μαθήτρια του 4ου Λυκείου Χανίων Κορίνα Διγαλάκη (κόρη του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη), αν και από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει γίνει αποδεκτή
σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, το ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισε χωρίς ενδοιασμούς την προετοιμασία της για τις ελληνικές εισαγωγικές εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.574 μόρια!

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις, η σπάνια σοβαρότητα, αλλά και η ώριμη επιμονή της Κορίνας σε όλους τους στόχους της, είναι στοιχεία που θα «ταξιδέψουν» μαζί με τα όνειρα και τις ακαδημαϊκές φιλοδοξίες της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον Αύγουστο όταν και θα ξεκινήσει το πρώτο έτος σπουδών στο ΜΙΤ. Μπορεί με την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να γίνεται αποδεκτή και σε κάθε ελληνικό πανεπιστήμιο που η ίδια θα επιλέξει, αλλά όπως είναι λογικό και με βάση προσωπικές της δηλώσεις στο Flashnews.gr:, είναι αποφασισμένη να διαπρέψει στο εξωτερικό!

Διαβάστε τις δηλώσεις της Κορίνας Διγαλάκη:

«Έκανα την αίτησή μου αρχές Φθινοπώρου και έμαθα από τον Δεκέμβριο ότι με πήραν. Το σύστημα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που εισάγονται παιδιά στο πανεπιστήμιο μόνο αν έχουν συγκεντρώσει από μια βαθμολογία και πάνω. Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ολοκληρωμένα, κοιτάνε το άτομο σαν σύνολο, σαν προσωπικότητα και σαν πορεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει και συνέντευξη. Υπάρχουν απόφοιτοι του ΜΙΤ που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για τις συνεντεύξεις των παιδιών.»

Παρότι δεν έχει ακόμη κατασταλάξει σε ποιες σχολές και τομείς σπουδών θα κατευθυνθεί, έχει ήδη κάποιες προσωπικές προτιμήσεις:

«Στην Ελλάδα θα επιλέξω στο μηχανογραφικό πρώτη, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ΜΙΤ, έχει ένα χρόνο που κάνουν γενικά μαθήματα και επιλέγουν μετά εξειδίκευση. Εγώ πιθανόν θα επιδιώξω διπλό πτυχία σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών»

Γεμάτoι καμάρι για την νεαρή κρητικιά, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές της που ξεκινούν σύντομα με τους καλύτερους οιωνούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου