Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Αθώωση Καμμένου για την μήνυση που του έκανε ο Πάχτας


Αθώο έκρινε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως.
«Πολιτική έκφραση» χαρακτήρισε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης την προτροπή «λιντσάρετε τον Πάχτα» στην οποία είχε προβεί ο κ. Καμμένος, με αφορμή την ένταση που είχε δημιουργηθεί για τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ανοίξουν οι φάκελοι της δικαιοσύνης για την Ελληνικός Χρυσός, ενώ κατηγόρησε τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα ότι έλαβε από την εταιρεία 11,6 εκατ. ευρώ «για να διαμορφώσει κλίμα στον κόσμο».

Η υπεράσπιση υποστήριξε νωρίτερα πως δεν πρόκειται για δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, απευθυνόμενος σε συζήτηση που είχε με πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου